Voedingsadvies

KINDEREN – Aanbod & Werkwijze

Uit onderzoek blijkt dat ruim drie kwart van de kinderen weigerachtig staat tegenover nieuwe voedingsmiddelen. Dit is, in tegenstelling tot wat veel ouders denken, geen kwestie van machtsstrijd of onwil. Voedselneofobie, of de angst voor onbekende voeding, is perfect biologisch te verklaren. Maar dat neemt niet weg dat er geen oplossingen voor zijn. Kinderen vormen een specifieke doelgroep en benader je niet zoals een volwassene. Spelenderwijs en stap voor stap kan je hen coachen om hun vrees te overwinnen. Vanuit die interesse heb ik samen met een collega een educatief spel ontwikkeld dat gericht is op kinderen met voedselneofobie (moeilijke eters). Hieruit is de Proeftoren ontstaan, een spel voor kinderen tussen 4 en 7 jaar dat hen samen met de ouders leert kennismaken met groenten en fruit. Het is gericht op de moeilijke etertjes onder ons, maar de Proeftoren zet ook in op preventie. Door op een leuke manier groenten en fruit onder de aandacht te brengen, daalt de angst om te proeven. De overgang naar een gevarieerd voedingspatroon wordt zo een stuk makkelijker.

VOLWASSENEN – Aanbod & Werkwijze

Mijn doel is om jou te coachen naar een gezonde en actieve levensstijl, steeds vertrekkend vanuit je huidige voedingspatroon. Om dit te bereiken, ga ik tijdens elke consultatie op een specifieke manier te werk. De structuur van mijn werkwijze heb ik hieronder opgelijst. Zo krijg je alvast een idee van mijn aanpak.

Intake – 1,5u

Advies – 1u

  • Kennismaking
  • Doelen en verwachtingen in kaart brengen
  • Persoonlijke gegevens verzamelen
  • Lichaamsanalyse via BIVA-meting
Tarief: €60, €70 voor sportvoedingsadvies
  • Gepersonaliseerd voedingsschema bespreken
  • Doelstellingen uitwerken
Tarief: €40

Opvolgconsultatie – 30min

  • Coaching op maat
  • Thema’s naar keuze komen aan bod
  • Lichaamsanalyse via BIVA-meting
Tarief: €25

Sarah Braet

Contact
     0485 40 63 02
    sarah@groepspraktijkopenhuis.be

Waar?

Kortrijksesteenweg 216
     9800 Deinze

 

Achtergrond

Na mijn studies als licentiate in de Handelswetenschappen en enkele jaren praktijkervaring in de bedrijfswereld heb ik in 2017, aan de Odisee Hoge School in Gent, mijn diploma van diëtiste behaald. Momenteel volg ik daarnaast nog een postgraduaat Personal Trainer en een navorming Voeding en Sport. Vanuit die achtergrond coach ik je graag naar een gezonde levensstijl, waarbij we samen vertrekken van wetenschappelijk onderbouwd voedings- en bewegingsadvies.

Visie

Ik ben ervan overtuigd dat een gezonde en evenwichtige voeding cruciaal is om energiek de dag door te komen. Te moeilijk, denk je? Geen tijd? Of zoet is gewoon té lekker? Laat je niet afleiden door excuses. Ik laat je graag zien hoe het ook anders kan.

Heel eerlijk, ik hou niet van de term “dieet”. Veel mensen menen dat als je een dieet volgt, je jezelf niets mag toestaan, enkel rauwe groenten mag eten en watertandend moet toekijken naar wat er bij je buur op het bord ligt. En daar ben ik het niet mee eens.

Mijn doel is om jou lekker en gezond eten te laten ontdekken en je vooral de tools aan te reiken om hier zelf mee aan de slag te gaan, steeds vertrekkend vanuit je huidige voedingspatroon. Lekker en gezond betekent niet per se uren achter de kookpotten staan of allerlei dure en speciale ingrediënten in huis halen. Het hoeft evenmin een strijd te zijn tegen de weegschaal. Samen werken aan succes op lange termijn en op een manier waar jij je goed bij voelt, dat is mijn doel.

Of je nu enkele hardnekkige kilo’s kwijt wil, een uitgewerkt sportvoedingsadvies zoekt of op medisch advies van je huisarts aanklopt: ik werk met veel plezier jouw persoonlijk voedings- en/of beweegplan uit, op maat van jouw individuele behoeften en doelstellingen.