Aanbod

Yoga voor ouders

De yogalessen zijn ontstaan vanuit de nood om ouders bij te staan in de veelheid aan prikkels die zij ervaren, en vooral, die zij ervaren door het (groot)ouderschap. Wanneer je als (groot)ouder zelf veel stress ervaart, geef je dat onbewust door aan je (klein)kind. Het kind vangt deze signalen heel snel op en zal een mechanisme creëren om daar mee om te gaan. De kunst is om als ouder rustig te blijven, de stress achter je te laten en je bewust te zijn van het moment zelf. 100% bewust van je (kwali)tijd!

Yoga kan hierbij helpen: het helpt je een balans te vinden tussen inspanning en ontspanning waardoor je beter kan schakelen in verschillende situaties. En je (klein)kind? Die gaat blijere en rustigere momenten hebben met jou!

Nele Temmerman

Contact
✉    nele@movementstudio.be

Waar?

Kortrijksesteenweg 216
9800 Deinze

Hatha yoga – voor (groot)ouders en iedereen die balans wil (her)vinden

Wat houdt een hatha yogales in?

Een hatha yogales bestaat voornamelijk uit asana’s (fysieke houdingen), pranayama (ademhalingsoefeningen), meditatie en ontspanning. In de les wordt vooral aandacht besteedt aan de balans tussen inspanning (yang) en ontspanning (yin), waardoor je fysiek fitter en mentaal sterker wordt. Deze yogavorm is ideaal om te starten met yoga omdat je een vaste reeks leert, nl de zonnegroet én daarnaast je ademhaling leert controleren en telkens op een rustige manier nieuwe asana’s aangeleerd krijgt.

De les heeft ook een vaste structuur: je lichaam wordt opgewarmd, een aantal zonnegroeten ronden deze opwarming af, we werken naar een piekmoment toe waar wat meer spierversterkende houdingen in voorkomen en dan gaan we een cooling down inlassen om te eindigen met een diep ontspanningsmoment. Ademhalingsoefeningen en meditatie worden meestal bij de opwarming en/of cooling down voorzien.

Je kan jezelf op elk moment uitdagen, maar ook, en vooral, je grenzen leren respecteren.

Hatha Flow Yoga

Dit zijn hatha yogalessen in een pittig tempo, erop gericht om ook de hartslag naar omhoog te krijgen en kracht op te bouwen.

Yogilates

Het beste uit yoga en pilates gecombineerd in deze lessen!
Deze lessen zijn toegankelijk voor iedereen, geen voorkennis vereist.

Prakisch

Yoga is een work in, geen work out!

Draag makkelijke kledij en breng eventueel een flesje water me

Lesgeld

Betalen kan ter plaatse cash of via Payconiq, Mobile app of Bancontact app

Yogamateriaal is aanwezig en hoe je niet mee te brengen

Uurrooster

Reserveer nu je mat!